omg, you're so cute when you're serious

Oslo er som kjent fylt til randen av tiggere, og som Osloboere flest, har jeg i det siste fulgt med på tiggedebatten i media, dog relativt halvengasjert. De plager ikke meg, og jeg har mine rutiner på plass allerede.

1. Østeuropeiske tiggere. Jeg gir ingenting, beklager. Flesteparten er styrt av bakmenn, som igjen bruker pengene på blandt annet trafficking, og det er jeg heller uinteressert i å sponse.

2. Andre tiggere. Har jeg småpenger tilgjengelig, gir jeg. Jeg bryr meg ikke om det går til dop eller alkohol. Hadde Norge hatt nok ressurser til å sette alle rusavhengige på metadon, eller en annen form for god rehabilitering, hadde det vært en annen sang, men slik er det ikke i dag. Og jeg foretrekker at de tigger, framfor å stjele, eller spesielt selge seg, som stort sett er de eneste andre alternativene. Synes =Oslo er et enormt godt tiltak, og kjøper hver eneste utgave.Uansett, nå som jeg har prakket på dere meningene mine, kan jeg kanskje fortelle hvorfor jeg plutselig begynte å tenke på dette. For en liten tid tilbake var jeg ute og tok en kaffe med en venninne, da en hyggelig, sliten mann kom opp til oss og spurte om vi ville kjøpe hjemmeskrevne dikt. Han synes det var bedre enn å tigge, for da fikk han gitt noe tilbake. Det er det søteste jeg noen gang har kjøpt, og det skal rammes inn og henges på veggen. Skrivefeilene var intentional, sa han, og skal tolkes.

"gleder trenger ikke være mye men av stor værdi
deilig så lenge ferie er frihet i hodet"

img0219


Ellers har jeg oppdatert salgsbloggen, med et par kule sko fra Bianco og et armbånd fra Accessorize.

img0239


img0216


6 kommentarer

Kamilla

01.okt.2008 kl.16:59

herregud, så skjønt :) Jeg må være flinkere til å huske =Oslo når jeg er i Oslo, liker det jo egentlig kjempegodt!

Tove

02.okt.2008 kl.00:35

Du er inne på noe veldig riktig. Men jeg gir konsekvent ikke penger til noen tiggere. Før da jeg var student gjorde jeg det ofte. Gav penger til tiggerne i Bergen. Gav dem røyk også hvis jeg ikke hadde småpenger på meg. Kanskje det er feil av meg å ikke gi, og for å være helt ærlig tror jeg ikke det egentlig hjelper dem til å gjøre noe mer fornuftig for å få penger.... menmen... Bra det finnes noen gode sjeler som deg da! ;)

Candy

02.okt.2008 kl.01:52

Jeg tror ikke det hjelper mye å gi tiggere penger, da kommer de ikke ut av situasjonen de er i, og det blir en "ond sirkel". Mye bedre om det fantes jobbtilbud for dem, da føler man en viss verdi, og mer selvtilitt. =Oslo er jo en bra initiativ for akkurat det der.

Camilla

02.okt.2008 kl.16:40

De skoene var NYDELIGE!

Kristine

02.okt.2008 kl.17:45

Helt enig med deg om =Oslo. Kjøper det alltid når jeg er i Oslo, men det er uheldigvis ikke så ofte. Pleier å gi om jeg har til samme grupper som deg og:)

draum

08.okt.2008 kl.20:35

Her i dublin er faktisk hjemløse ungdomer vanlig.(bare irske selvsagt)
de sitter gjerne på en av de mange bruene og gråter mens de rister på engangskoppen sin. :S

Skriv en ny kommentar

The Keep

The Keep

21, Oslo

Jeg heter Maria, studerer biologi, trener pole fitness og dans, og bruker ellers tiden min på venner, bøker og sosing. Shopper litt for mye og drikker altfor mye øl. Jeg har en herlig kjæreste i England, som også er en praktisk unnskyldning for overdrevent mange shoppingturer til London og sør-England;D Ellers er jeg usannsynlig lite spennende.

Kategorier

Arkiv

hits